Glenn Hartman
Picture of De Visser | Body & Mind

De Visser | Body & Mind

Yoga

Wij breiden vanaf januari onze Yoga uit met 2 nieuwe yogadocenten en 2 andere vormen van Yoga. Naast Yin bieden wij ook de gelegenheid om Hatha en Vinyasa Yoga te ervaren.

In het kort over de verschillende vormen:

Tijdens Yin blijf je 3 tot 5 minuten in een houding waar je tijdens Hatha de houding gedurende zo’n 5 ademhalingen dient aan te houden. Bij Vinyasa Yoga flow je meer van houding naar houding op het ritme van jouw ademhaling.

In het rooster bij Ons Aanbod kan je terugvinden op welke dagen de verschillende Yoga vormen te volgen zijn. Voor Vinyasa zal je Amanda bij ons ontmoeten terwijl Yolanda de Hatha Yoga zal geven. Misty zal zoals gebruikelijk de Yin Yoga verzorgen.

Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op of geef je op voor een van de lessen via telefoonnummer 06-15397411 of mail naar info@devisserbodyandmind.nl

Remco van Beek

Remco van Beek

Tja hoe begin je dan je eigen verhaaltje, nou bij het begin dan maar.

2 jaar geleden begonnen bij Jeremy en Ziko, na tien jaar op de bank geleefd te hebben op cola, chips, haribo snoepjes, al het ongezonde lekker goed en jaren van zware antidepressiva was ik toch wel aardig vet geworden. Nu waren mijn kookkunsten ook niet echt geweldig dus de thuisbezorg en afhaal waren mijn grootste vrienden. 2 jaar geleden een gezondheids check gedaan en oei… daar was de klapper, cholestrol van een oude bejaarde man en mijn nier en leverfuncties waren ook niet om over naar huis te schrijven. En toen ik dit had gehoord kwam het zwaarste nieuws, als ik zo zou doorgaan dan werd de 50 halen nog wel een dingetje.

Na tien jaar revalidatie gehad te hebben en eindelijk uit de hel gekomen, is dit niet het leukste om te horen natuurlijk. Ja wat doe je dan…. nou ik had besloten om er wat aan te gaan doen.

Remco Voor Na

Stad en land afgezocht naar een Personal Trainer maar niemand zag het zitten om mij te helpen. Tot ik via via bij Jeremy terecht kwam en ja… je raad het nooit, Jeremy wilde het wel een kans geven. Op dat moment natuurlijk onwijs blij want eindelijk iemand die me wel wilde helpen. Helaas was die blijheid van korte duur, want ja nu moest het dan ook echt gebeuren en geloof me…. sporten en Remco….dat ging al mijn hele leven niet samen. Dus ja…. en dan komen de eerste paar lessen met Ziko. Man man wat ben ik mezelf tegen gekomen zeg, ik wist dat ik er slecht aan toe was maar dankzij Ziko werd dit nog even flink benadrukt hoor. Wat een hel zeg, zo streng, zo hard, zo zwaar, ja ik heb momenten gehad dat ik echt niet meer wilde, ik kon niet meer, dagen, weken pijn in mijn hele lichaam, elk spiertje die ik had daar heb ik wel spierpijn in gehad. In het begin vond ik dat echt niet leuk, het beheerde me hele leven, elke dag pijn en dan ook nog 6 keer per dag die foto’s van je eten, gezond eten, gatverdamme wat klote allemaal zeg. Maar tien jaar snaaien verdwijnt niet in een week, als je er tien jaar over doet om het eraan te krijgen, dan duurt het ook even voor het er af is, maar volg precies het eetschema wat je krijgt en dan gaat het heel hard, ja het is weinig en niet lekker, maar je eet om het eten en niet omdat het lekker moet zijn.

Maar toen… toen kwam de eerste weging en de eerste before / after foto en toen zag ik waarvoor ik al die pijn had geleden, ja ik zag resultaat. En wat een motivator was dat zeg, toen kreeg ik de smaak te pakken. Hardlopen met Ziko, eerst 3 km, toen 5 km toen 7 km, ik werd steeds trotser op me zelf en toen ik de 10 km nonstop haalde, toen stond ik te huilen langs de weg. Alles kwam eruit, al mijn emoties al mijn opgekropte gevoelens die al jaren klem zaten kwamen eruit. En nu denk je personal trainer is er voor je training, nou niet bij Jeremy en Ziko nee. Zij geven je naast de trainingen ook steun met de sorres in je kop en dat maakte voor mij wel het verschil, die steun erbij heeft me gezet om me einddoel te halen. Ok, het is niet zo snel gegaan als ik en zij wilde, want door ups-and-downs liet ik het af en toe af weten maar ook daar bleven zij in mij geloven en heb ik uiteindelijk mijn doel wel behaald. Wat een toppers, na de overgang naar de nieuwe sportschool die ik voor Jeremy mocht schilderen heb ik mijn eind datum gezet en ben ik er knalhard voor gegaan, met hulp van een vriend die mij naast de training steunde door mee te gaan hardlopen heb ik afgelopen september mijn eind doel behaald. Het mooie van al dit is….als IK het kan, kan JIJ het ook. Alles is mindset en discipline en geloof me, discipline…. daar had ik nog nooit van gehoord maar door steun van beiden heb ik dit wel gekregen. Ik kan gezond eten en koken, ik weet mijn valkuilen en weet er mee om te gaan. Je kan smoesjes verzinnen waarom je de thuis oefeningen niet doet, nou heb mijn hele smoesjesboek gebruikt maar helaas ze kennen ze allemaal al. Smoesjes zijn geen oplossing, zeg gewoon eerlijk waarom je niet doet wat er is afgesproken en dan hebben ze in ieder geval een klein beetje begrip. Natuurlijk vinden ze het niet leuk, maar smoesjes….daar heb je echt alleen jezelf mee.

Remco workout
Remco workout

Al met al, als je echt je doel wilt behalen dan moet je dit wel met volle overtuiging doen, dat is wel iets wat ik geleerd heb van hun. Er is er maar 1 die dingen kan veranderen en dat ben je zelf, zij kunnen je aan alle kanten helpen als je dit echt wilt en duidelijk laat zien aan ze, loop je de kantjes eraf en ga je er niet vol voor, ja dan wordt het heel zwaar en tijdrovend. Ik kan wel zeggen dat ik hun dankbaar ben, ik voel me supergoed en ben weer helemaal gezond. Cholesterol is perfect, vetpercentage is goed, lever en nieren functioneren perfect. Mijn huisarts stond versteld van het resultaat. Ook familie en vrienden die me hebben gesteund door dik en dun stonden versteld van het resultaat en het allermooiste is wel als je van je vader hoort hoe trots hij op je is dat ik na 10 jaar de meest grootste ellende voor me kiezen heb gehad er helemaal weer gezond uit te zijn gekomen. Dus ja…. het kan wel en ik ben het bewijs er van op alle vlakken, geestelijk en lichamelijk in topvorm door te knokken en nooit op te geven. Ik zal Jeremy en Ziko voor altijd dankbaar zijn voor alles wat we samen gedeeld hebben. Huilen, lachen, pijn en verdriet, ik heb al me emoties bij ze laten gaan en ze waren er voor me, altijd en zonder zeuren, wat een top gasten.

DE VISSER BODY EN MIND DANK JE WEL TOPPERS VOOR ALLES WAT JULLIE VOOR MIJ HEBBEN GEDAAN!

Remco Succes

Misty Jansen

Misty Jansen

Yoga trainer

Misty Michelle Janssen, geboren in het mooie jaar ‘88. Sinds mijn negentiende volg ik veel verschillende yogalessen en sinds 2020 geef ik zelf met veel plezier yogales. Mijn vriend was druk met de uitbreiding van zijn sportbedrijf en ik wilde wel “helpen met het opzetten van de yoga” en sindsdien geef ik Yin yoga bij De Visser Body & Mind.

Yoga is voor mij een manier om te vertragen en naar mijn lijf leren te luisteren en even anders met mijn lijf bezig te zijn dan ik dagelijks doe. Ik kan heel goed doorgaan en doorgaan en doorgaan. Het zorgt ervoor dat ik wat bewuster wordt van wat er allemaal nog meer aanwezig is in mijn lichaam, want oh wat kun je veel tegenkomen tijdens welke vorm van yoga dan ook. Dat kan zijn in spierspanning in je lijf, in balans, kracht, gedachten over van alles en nog wat en hoe vind ik steeds weer de rust in mijn eigen lichaam en rust in de houdingen.

Wat je kunt horen tijdens een les bij mij is “luister naar je eigen lichaam”, want ieder lichaam is anders en we hoeven echt niet onze benen in onze nek te leggen om yoga te beoefenen. Kijk je naar de buurvrouw en denk je dat je het misschien verkeerd doet, welnee, je doet het precies goed zolang je naar je eigen lichaam luistert en soms wat de stretch opzoekt en soms wat meer in de ontspanning zakt.

Naast yoga geef ik persoonlijk leiderschapstrainingen aan jongeren & volwassenen en kun je mij altijd inschakelen voor handvatten voor persoonlijke vraagstukken. Waar ik in ieder werkgebied wel echt voor sta is dat iedereen er mag zijn met alles wat je bent en met je mee brengt.

Reach goals together!

Logo Header

Glenn Hartkamp

Glenn Hartman

Personal trainer / Groeps trainer

Ik ben Glenn Hartman en mijn passie voor trainen en fitness begon op jonge leeftijd. Het heeft mij geleid tot een carriere in de sportbranche. Sinds mijn 18e werk hier met grote toewijding aan. Ik ben trots op mijn afgeronde CIOS-diploma waarbij ik FitVak A en B behaalde. Vervolgens heb ik mijn kennis aangevuld met diverse cursussen over training en techniek.

Met 12 jaar ervaring als instructeur voor de Overheid heb ik waardevolle inzichten opgedaan in het werken met diverse doelgroepen en leeftijden.

Doelstelling

Bij De Visser Body & Mind zal ik mij voornamelijk bezig houden met de 1-op-1 trainingen en Small Group sessies. Mijn specialiteiten omvatten Core Stabiliteit, krachttraining en het aanpassen van oefeningen aan het individu. 

Met ruim 21 jaar trainingservaring waarbij het behalen van doelen een centrale rol speelt, kijk ik ernaar uit om samen te werken en jou te helpen je doelen te bereiken. Tot snel!

Reach goals together!

Logo Header

Jeremy de Visser

Jeremy de Visser

Eigenaar / Personal Trainer / Groeps Trainer / Kickboxing Trainer

Ik ben geboren op 20 februari 1980 en al zolang ik mij kan herinneren ben ik met sport bezig. Door de jaren heen werd het een echte passie. Op mijn 16e besloot ik van mijn passie mijn werk te maken en deed ik mijn kennis en ervaring op aan het CIOS in Heerenveen. Na het afronden van mijn opleiding ben ik gaan werken als fitnessinstructeur en gaf ik groepslessen. Vervolgens was ik parttime werkzaam bij sportschool ESC Enkhuizen en bij Squash & Fitness in Purmerend. Daarnaast werk ik ook parttime bij de Politie waar ik regelmatig sportlessen geef.

Met 15 jaar ervaring in de sport, en met diploma’s op zak van het CIOS en Personal Training bij Fysio Physics, werd ik in 2010 trotse eigenaar van De Visser Personal Training. De aanvragen stroomde binnen en zo besloot ik om op zoek te gaan naar een grotere ruimte.

Nu hebben wij de ideale locatie gevonden om nog meer mensen van dienst te kunnen zijn. Ik heb ontzettend veel zin om weer volop aan de slag te gaan en samen te werken aan jouw doelen.

Visie
Bewegen is een belangrijk onderdeel in mijn leven. Een geest in een gezond lichaam voelt zich prettiger. Wanneer je wilt beginnen met meer bewegen en gezonder leven is het verstandig om persoonlijke haalbare doelen te stellen. Want elk behaald doel werkt motiverend. Met bewegen train je naast je spieren ook je immuunsysteem en je mentale
gesteldheid.

Doelstelling
Mijn doelstelling is om bewegen, op een plezierige en afwisselende manier over te brengen op anderen. De ultieme kick voor mij is wanneer mensen zich blijer, fitter en zelfverzekerder voelen na samen aan deze doelen gewerkt te hebben. De trainingen die ik geef zijn Personal Training, bodypump, spinning, RPM, Kick & Punch, zelfverdediging, bootcamp, Hip N Tigh, BBB, Crossfit Training, kickboksen, Insanity, looptrainingen en aerobics.

Reach goals together!

Logo Header

Charissa Bruinsma

Charissa

Personal Trainer / Groeps Trainer

Mijn naam is Charissa. Ik ben 22 jaar en woon in Hoorn. Voor enige tijd ben ik nu werkzaam bij de Visser Body & Mind. Eerst ben ik hier begonnen als stagiaire. Ondertussen heb ik de opleiding Sport & Bewegen Niveau 4 sport afgerond.

In mijn examen jaar heb ik voor de uitstroom (SBG) sport, bewegen en gezondheid gekozen. Mijn studie heb ik nu helemaal afgerond en geef ik hier nu les op de maandag middag/avond en woensdag ochtend. Ik geef hier nu: Bodyfit, Ceniorentraining en Personal Training. Naast dat ik hier werkzaam ben werk ik ook bij een andere sportschool in Hoogkarspel Sporthonk. Daar geef ik groepslessen, begeleiding in de fitness en voer diverse administratieve werkzaamheden uit.

Veelzijdig
In de winter maanden Is skiën mijn hobby en daar heb ik dan ook mijn werk van gemaakt. Ik geef ski les in Heerhugowaard bij Skirun. Dit is een indoor rolbaan waar ik te vinden ben in de wintermaanden. Als het uitkomt ga ik ook het liefst paar weken naar de sneeuw om daar ski les te geven. Naast het skiën heb ik nog 2 andere hobby’s, Judo en Jiu jitsu. Dit doe ik al vanaf 8 jarige leeftijd en ook nu nog steeds met plezier. Zelfs al zo ver dat ik nu aan het trainen ben voor zwarte band, mijn ultieme doel! Verder droom ik ervan om uiteindelijk mijn eigen sportschool te hebben.

Reach goals together!
Logo Header

Kelly Logchies

kelly L foto 1

Niet alleen de strijd tegen de kilo’s maar ook tegen mezelf. Je weet dat je wat meer weegt en je wilt afvallen, maar nooit de confrontatie wilt aan gaan. Altijd dingen vermijden.

Ik zei al een tijd dat ik wilde afvallen maar het is nooit gelukt en ik heb ook nooit doorgezet. Dit keer was de maat vol en nam actie om een personal trainer te gaan zoeken. Via mijn moeder kwam ik bij Jeremy terecht. Vrij snel kwam er al een eerste afspraak. Toch wel spannend want ik kende hem helemaal niet en had geen idee waar ik aan was begonnen (ook al denk je dat je het wel weet). Mezelf openstellen tegenover andere is niet mijn sterkste kant.

Op de eerste afspraak zei Jeremy dat we een rondje gingen lopen. Ik had meteen paniek want ik had geen sport

 kleding aan om te gaan sporten. Hij stelde me gerust en zei dat we alleen gingen wandelen en praten over wie je bent en wat je doel is. We gingen ook meteen wegen om te kijken hoe ik er voor stond. Het is erg confronterend als je op de weegschaal staat. Niet alleen het gewicht maar je krijgt nog veel meer informatie te horen zoals je vetpercentage, BMI, huidplooi etc. Ik sta niet graag op een weegschaal, Tot toen heb ik dat altijd vermeden. Maar dat was niet alles er werden ook nog foto’s gemaakt. Daar stond ik ook niet om te springen.

kelly L foto 2

We hadden meteen een eerste training ingepland. Helaas ging dat niet zo goed. Met de training had ik last van koorts en verkoudheid. Toch nog wel wat oefeningen gedaan maar helaas niet de hele training volgehouden. Jeremy zei dat er niks mis met mij door zetting vermogen was. Dat was wel goed om te horen zeker als je zelf vind dat je het niet hebt.

Vanaf de tweede training, moest ik van alles wat ik at een foto door sturen. Zo kon je niet vals spelen. Want elke keer als ik aan een chocolaatje dacht of wanneer ik er 1 wilde pakken, was het: nu moet ik er wel een foto van maken en doorsturen naar Jeremy… Vaak wil ik mijn emotie weg eten, wat dus niet helpt maar tussen je oren wel. Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens had toe gegeven. Een chocolaatje maar durfde het wel, met pijn en moeite, tegen Jeremy te zeggen. We praatten er over en zochten naar een oplossing voor een eventuele volgende keer.

Na de eerste paar weken kreeg ik te horen dat ik met Ziko moest gaan trainen. Toen was er grote paniek. Het feit dat ik het moeilijk vond om de confrontatie met mij zelf aan te gaan en dat ik mij open op moest stellen tegen over Jeremy, was al moeilijk genoeg en kon het niet vermijden of ontlopen. Nu moest ik dan ook nog met iemand anders trainen die ik niet kon en bijna dezelfde leeftijd als ik heb. Nog meer dingen waarover ik me zorgen overging maken. Gelukkig (voor mij) ging alles goed. Na een paar keer trainen met Ziko, trainde ik niet alleen mijn buikspieren met sit ups maar ook door te lachen! (vergeet niet uit te blazen met de ab roller)

kelly L Foto 3

Na de 3 maanden bikkelen, trainen, confrontatie met jezelf, vallen en opstaan, heb ik mijn doel behaald. De 10 kilo die eraf moest is er ook echt af. Tegelijk met wat centimeters hier en daar. Het was zeker een goede ervaring. Van paniek en niet tevreden over je zelf zijn naar tevreden over je zelf en lekkerder in je vel zitten.

Jeremy en Ziko zonder jullie was ik nooit zo ver gekomen. Bedankt voor alle steun en vertrouwen.

Shannon Earl

Shannon foto 1

I hated looking at myself in the mirror. It got so bad that I would avoid seeing my reflection in the morning until I had clothes on which was something else I HATED doing each morning. I remember thinking to myself as I squeezed into my size 40 jeans that I had NEVER been this big before. I was angry for letting myself get to this stage.

My problem had never really been snacking, it had always been my choice of meals. I would happily have a different takeaway every night of the week if it saved me cooking after work. But now I was tired, sick of looking and feeling the way I did.

I spoke to my partner (who had also gained weight) about it and we agreed to start looking at our options. We both knew there was no way that either of us would have the willpower to do it on our own. We then discussed getting a personal trainer and now enters the hero of our story…Jeremy!

Shannon foto 2

Our first training was hard….REALLY hard. I discovered that I couldn’t do ONE push up and even on my knees, I struggled. I also couldn’t run on a treadmill for longer than 2 minutes without feeling like I was about to pass out. I was seriously unfit but after never having exercised or taken part in any kind of sport in my life (not to mention years of eating bad food) I was still surprised at how bad my condition actually was for a 28 year old.

We received our new food plan which I actually found surprisingly easy to follow. My previous eating schedule had been non-existent but with this, I felt like I was eating more throughout the day which really increased my energy levels.

Over the next few months, I found my whole mentality had changed. I was happier in myself and I had so much more energy. I started to look forward to training and I would enjoy going for 5km runs just to let off some steam…something I NEVER would have done 6 months ago.

I started being able to tell the difference between my mind telling me I couldn’t do something and my body telling me I couldn’t do something which really upped my game when I exercised. I would find if I ever did have a couple of “cheat days” at the weekend that I wouldn’t feel happy until I had worked out again and got back into my new-normal routine.

Shannon foto 3

Which brings us to now. 6 months on and my size 40 jeans are all in the bin and have been replaced with size 34.

I am the happiest with my figure that I have been in my whole life because it’s one thing being slim but it feels so great to be fit as well. I can see muscles on myself now when I tense that I didn’t even know I had! We were always weighed by Jeremy each month at 19:00 which being just after dinner, was never going to be flattering but I started this journey at 76.3kg and at the time of writing this, weigh 59.9kg. My weight stopped becoming important to me weeks ago now as I have already reached and exceeded my goal. My new focus is to lose fat percentage and tone up and with Jeremy by our side…I have no doubt that I will reach that goal in no time too!

Kelly Feller

kelly foto 1
Op vakantie naar Italië, mooi weer… t-shirts en korte broeken… help!
Eigenlijk ben ik voor zover ik me kan herinneren altijd al te zwaar geweest. Maar doordat mijn lichaam redelijk in proportie was, had ik er ook wel weer enigszins vrede mee. In het verleden heb ik verschillende diëten geprobeerd; ik viel er dan iets mee af maar was niet sterk genoeg om door te zetten en uiteindelijk zat alles er weer aan. In 2012 ben ik begonnen met Cambridge, het welbekende shakes en repen dieet. Dit was voor mij goed vol te houden doordat duidelijk was wat ik mocht en ik viel hier dan ook 14 kilo mee af in ongeveer een half jaar tijd. Maar ook dit was uiteindelijk niet de oplossing, want in de maanden/jaren daarna is alles er weer bijgekomen en meer.
In de zomer van 2017 las ik over Jeremy de Visser Personal Training. Een vriendinnetje van mij had daar Personal Training en Smallgroup training gevolgd met een waanzinnig resultaat. Wauw, dat wilde ik ook wel! Dit bleef een beetje in mijn hoofd spoken, maar de stap zetten… natuurlijk niet. Totdat die vakantie daar was in augustus, last minute kon ik toch een paar dagen vrij van werk en dus mee naar Italië. Heerlijk naar de zon! De blijheid was snel verdwenen toen ik mijn koffer aan het inpakken was. Nog even snel die korte broeken passen, oef die zaten toch wel een beetje strak…
Kelly foto 2
Tijdens de vakantie was het dieptepunt bereikt: zomerkleding wat voor geen meter stond, teveel eten en drinken en als klap op de vuurpijl in een wetsuit wurmen om te raften… Dit kon zo niet langer. Voor mijn gevoel was het nu of nooit en heb zo ongeveer direct bij thuiskomst Jeremy een mail gestuurd voor meer informatie over Smallgroup training.
Ik kreeg vrij snel antwoord van Jeremy dat er die week erna een groepje ging starten waarbij ik nog kon aanhaken. Yes, dat was sneller dan verwacht dus geen tijd om van gedachten te veranderen! Tijdens de intake op zaterdag kennis gemaakt met Jeremy en die week erna met de 2 andere meiden die mijn maatjes zouden worden de komende 6 maanden. Het was een divers groepje, waarbij ik de jongste was. Het klikte gelijk goed en de eerste training konden we gelijk aan de bak; even ‘het kleine rondje’ hardlopen om te kijken hoe onze conditie ervoor stond. Yeah right, bij de eerste bocht kon je ons alledrie zo ongeveer opvegen. Werk aan de winkel dus, maar daar kwamen we tenslotte ook voor.
kelly foto 3
De trainingen waren voor mij altijd een moment om naar uit te kijken. Twee vaste sportmomenten op maandag en donderdag; even lekker een uurtje knallen waarbij je door de trainers nét iets verder gepusht wordt dan je zelf zou doen. Ik had dat nodig om het maximale er uit te halen. Natuurlijk was het niet alleen maar hard werken, er was ook zeker ruimte voor een grapje. Wat ook niet te vermijden was met ons groepje, wat hebben we gelachen samen. Het was alsof we elkaar al jaren kenden en onze humor lag heerlijk op één lijn met die van Jeremy en Ziko. Maar Jer en Ziko waren ook streng, er is ruimte voor een grapje, maar er moet ook hard getraind worden! De trainingen waren altijd pittig, maar vlogen altijd voorbij. Na een paar weken gingen we 5 kilometer hardlopen, wat we super spannend vonden natuurlijk. Gingen we dat wel redden? We hebben het zeker gered, 6 kilomter zelfs! Dat was echt een overwinning voor ons allemaal. Voor mij was het echt een eyeopener wat vooral krachttraining met je doet. Ook hoort 2x bodypumpen per week bij het traject, maar dit kostte mij toch het meeste moeite. Maar bodypumpen is wel echt goed voor je lichaam, je merkt snel resultaat wat dan wel weer motiveerde. Iedere 4 of 5 weken was er een meetmoment waarbij alles gecheckt werd: gewicht, centimeters, percentages vet/vocht etc., alles werd besproken. Dit zijn super spannende momenten, eindelijk zien waarvoor je gewerkt hebt. Maar mij motiveerde het ook weer enorm, zien dat je op de goede weg bent!
Het eten was goed te doen. We kregen duidelijke richtlijnen van Jeremy en Ziko waar onze maaltijden aan moesten voldoen. Ook van iedere maaltijd een foto appen werd heel snel gewoonte, want als je ook maar even te laat was, was Jer of Ziko daar met een berichtje ‘Het is tijd om te eten dames!’. Ik heb ook weinig honger ervaren omdat je elke 2,5 uur iets moet eten. Als je datconsequent volhoudt, heb je weinig last van honger is mijn ervaring. Binnen de richtlijnen is er voldoende ruimte om te variëren, dus een dag is nooit hetzelfde. Natuurlijk speelde de trek naar iets lekkers ook weleens op, dit vond ik lastige momenten die ik ook niet altijd heb kunnen weerstaan. Gelukkig waren daar altijd de mannen die ons met een peptalk weer op het juiste pad kregen. Mede hierdoor heeft het ervoor gezorgd dat ik bij mijn eindmeting -18.8 kilo heb behaald en vooral veel centimeters kwijt ben. Super trots op dit resultaat!Ik heb dit traject met heel veel plezier gevolgd en vond het oprecht jammer dat het er op zat. Ook een beetje spannend omdat je vaste basis wegvalt; je traint niet meer 2x per week met een trainer en je groepje, je hoeft geen foto’s meer te sturen, geen controle meer. De balans vinden nu blijft nog een beetje lastig, maar dit gaat zeker lukken! In het weekend gaan we met ons groepje vaak een rondje hardlopen, want dit traject heeft me niet alleen veel gebracht qua kilo’s en centimeters, ook heb ik 2 maatjes hieraan over gehouden. 

Omdat wij altijd teveel hadden om te bespreken, was het vaste prik om na de trainingen nog even een theetje te drinken met zijn drieën. Hierbij kwam het regelmatig voor (lees: iedere keer) dat wij een uur later als de les ná ons afgelopen was, er nog zaten. Oeps, is er nu alweer een uur voorbij? Heerlijke momenten. Nazmina, Astrid, Jer en Ziko, mijn dank naar jullie is groot, ik had het niet zonder jullie gekund. Blij dat ik mijn ups en downs tijdens dit traject met jullie heb mogen delen! Mocht je na het lezen van dit verhaal nog twijfelen om de stap te wagen, dan kan ik alleen maar zeggen: Go for it! Het zal een weg zijn met ups en downs, maar uiteindelijk meer dan waard. Op naar een slanker, maar vooral fitter leven!

Esmeralda Alves Medeiros

Esmeralda foto 1

In maart 2018 kwam ik in contact met Jeremy. Ja stuur maar even een mailtje zei hij. Daar ging wel even een week overheen voordat ik die stap zette. Eenmaal de stap gezet werd er een afspraak gemaakt voor een intake gesprek. Ik weet nog heel goed dat ik aankwam bij het gezondheidscentrum en in de wachtruimte aan het wachten was op Jeremy. Hij was nog buiten bezig met een client. Op een gegeven moment kwam hij samen met zijn cliënt binnen rennen en riep hij met luide stem “10 minuten rennen, 10 minuten rust en door, kom op”. Toen hij de hoek om was keek ik naar de uitgang en dacht ik, ik kan nu nog weg. Nog voordat ik een stap zou kunnen nemen kwam hij al terug en zei hij: “ik kom zo bij je”…shit.

De intake begon en we gingen buiten een rondje lopen. Al lopende vertelde hij mij over zichzelf en zijn ervaringen, wat het traject in zou houden als ik bij hem zou starten en wat de voorwaarden waren. Het enige wat ik dacht was jeetje wat loop je snel en ik raak nu al buiten adem. Ik moest er thuis nog maar even goed over na denken van hem maar eigenlijk wist ik het al. Ik wilde dit doen.

In april 2018 kon ik starten met de 1 op 1 lessen. Jeremy gaf aan dat Mijn trainer Ziko werd. Dat was wel eng want ja wie was dat en hoe zou hij dan zijn qua persoon. Tijdens de eerste les was ik aan het begin erg zenuwachtig maar dat viel gelukkig snel weg.
Met de voeding was ik zeer streng voor mezelf en legde ik zoals het moest alles vast wat ik at. Streng zijn voor mezelf met voeding dat kon ik wel maar sporten was een ander verhaal. Sporten is iets waar ik niet mee ben opgegroeid en dit zit dan ook niet in mijn systeem. Ik begon vaak met een vriendin ergens aan zoals een hardloopclinic, Zumba, total body workout. Maar zodra zij stopte had ik geen stok meer achter de deur en stopte ik er ook mee.
Na drie weken ging ik met Ziko buiten hardlopen. Voor mij toen een hele grote ronde, waarvan ik nu zal denken o makkie, maar wat had ik het toen zwaar. Ik dacht alleen maar ik kan dit niet. Buiten adem stond ik jankend langs de kant van de weg en was ik vooral kwaad op mij mezelf dat het niet lukte. Tijdens de lessen legde ik vaak de lat te hoog waardoor het een gevecht met mezelf werd. Ik wilde te veel en te snel en ook al zag ik resultaat in het afvallen ik wilde ook conditioneel resultaat zien.

Dit resulteerde in vaak teleurgestelde momenten voor mezelf. Ondanks dat Ziko zei dat ik goed bezig was
en dat ik vooruit ging zag ik het zelf niet altijd of ging het mij niet snel genoeg.

Van dieet naar dieet. Dat was eigenlijk wat ik al jaren deed. Modifast, Sonja Bakker, Cambridge noem maar op. Vooral de crash diëten van Cambridge waren bij mij geliefd. Nergens over na hoeven denken en alleen eten wat er in de zakjes zat. Dat was voor mij makkelijk vol te houden. En dan natuurlijk de zwaarste variant van 500 calorieën want ja dat ging het snelste. Dat het slecht voor mijn lichaam was dat wist ik wel maar het gaf resultaat en dat was eigenlijk het enigste waar ik aan dacht.
Dat de kilo’s die ik kwijt was er binnen no time weer aan zaten lag natuurlijk niet aan het crashen en mijn slechte eet en drink gewoonte, tenminste dat hield ik mezelf elke keer weer voor. Zo kwam ik in een vicieuze cirkel waarbij ik crashte, afviel, weer in mijn oude eet en drink gewoonte terug viel, emotioneel werd omdat ik mezelf weer te dik vond en weer ging crashen. Dit moest stoppen. Ik moest iets gaan vinden wat blijvend zou zijn. Ik wilde iets waarbij ik begeleiding kreeg in voeding en beweging.

 

 

Esmeralda foto 2

 

De 3 maanden werden maanden van veel zwoegen en zweten en veel afzien maar ook van heel veel
lachen. Ik begon er steeds meer plezier in te krijgen en ik baalde er op een gegeven moment zelfs van
als de les al weer voorbij was. De doorslag van het zelf inzien kwam toen ik weer buiten ging rennen en Ziko en op een gegeven moment zei: “zie je die lammetjes?” Ja ik zie ze, of in ieder geval iets wat er op lijkt, en ja ik kan praten met jou zonder buiten adem te raken. Ik kan om me heen kijken zonder bezig te hoeven zijn met mijn ademhaling. Ik kwam zelfs verder zonder te stoppen. Ik had eindelijk het gevoel van “wauw” het lukt me. Toen de 3 maanden voorbij wilde ik helemaal niet stoppen. Nou hadden Ziko en Jeremy wel iemand die voor een maand wilde doorgaan in een  smallgroup. Dit wilde ik wel. Al was het aan het begin even wennen om in ene met zijn tweeën te sporten. Ik ging me meten aan wat zij  allemaal wel kon en hierdoor kwam ik mezelf vaak tegen. Maar door haar vrolijke persoonlijkheid sloegen de sportmomenten al snel om naar uurtjes waarbij we veel lol met elkaar maakte en ons aan elkaar optrokken. Zo behaalde ik samen met haar een doel wat ik al geruime tijd voor ogen had namelijk een obstacle run en liepen we samen een hardloop wedstrijd. Maar mijn doel met het afvallen was nog
niet behaald.

Ziko en Jeremy hadden helaas nog geen personen welke met mij een smallgroup konden vormen. Maar na 4 a 5 weken “reces” kon ik weer starten met een smallgroup voor 3 maanden. Hierop terugkijkend waren dit maanden die voorbij vlogen waarbij ik met veel plezier samen aan het bikkelen was. jammer dat dit nu tot een einde is gekomen. Maar ondanks het plezier in het sporten vond deze 3 maanden een stuk zwaarder. Nu qua voeding. Ik merkte dat ik het lastig vond om na 5 weken weer me voedingsschema te volgen. Ook ik at tussendoor chocola of koekjes. Doordat ik veel
sportte kon ik het me wel veroorloven maar was de gedachte achter het cheaten, emotie eten, niet goed. Ik kreeg het advies om in dat soort gevallen afleiding te zoeken door bijvoorbeeld een rondje te gaan wandelen of hardlopen. Het zal hoe dan ook altijd wel een soort van strijd met mezelf blijven.

In totaal ben ik in de 7 maanden sporten 23 kilo kwijt geraakt. Dank je wel Ziko en Jeremy dat jullie me getraind en gesteund hebben om op een gezonde manier een fitter persoon te worden. Jullie zijn toppers!!

Judith Knuit

judith foto 1

Het is juni, de zomer-, blote armen-, blote buiken-, bikini- periode is al aangebroken,  als ik een gesprek aanvraag met Jeremy  voor smallgroup training.

Volgende maand bereik ik de respectabele leeftijd van 49(!) en ik ben, in mijn beleving, er ook uit gaan zien als een vrouw van middelbare leeftijd. Dit is natuurlijk een gegeven en ik niets aan mijn leeftijd veranderen, maar hoe ik er uit zie… daar kan ik echt wel wat aan doen.

Ik merkte aan mijn kleding dat mijn keuze criteria waren verandert van staat leuk, naar het past nog en ik kan me er nog in bewegen. Veel van mijn colberts zaten inmiddels zo strak om mijn armen dat ik niet iets hoog uit de kast kon pakken en mijn spijkerbroeken konden wel dicht maar dan viel er een charmante rand van teveel huid (lees: vet) over mijn broekrand. Daarnaast was het sporten het laatste half jaar heel veel minder geworden door blessures, rugklachten, pijnlijke voeten. Hardlopen of naar de sportschool deed ik eigenlijk niet meer. Kortom, ik werd niet blij van mijn spiegelbeeld en niet blij van mijn gebrek aan conditie. Dus tijd voor actie, het roer omgooien, aan de slag met mezelf. Met als doelen: Maat 40 en mijn kleren kiezen omdat ik ze pas en omdat ze mooi en lekker zitten. En sportief wil ik 5 km kunnen hardlopen in 30 minuten.

Met de zomervakantie naar Italië voor de deur, is dit niet het meest ideale moment om mijn etens-, leef- en beweegwijze om te gooien en Jeremy en ik spreken af om het smallgroup training traject na de zomer op te starten, als er een groepje gevormd kan worden. Na de zomer wordt oktober, 4 oktober beginnen we in een groepje van 3, we zullen 23 december klaar zijn, precies voor de feestdagen!  Onze motivatie wordt direct op de proef gesteld als we de tijden door krijgen, zaterdagochtend om 8.00 uur! En woensdagavond om 21.00 uur! Maar waar een wil is, is een weg dus ‘here we go’.

De eerste week met het voedingsschema is wel even wennen, al die tussendoortjes op gezette tijden. Het eerste weekend ga ik weg met een vriendin en in vertwijfeling neem ik bijna de hele inhoud van de koelkast mee, want dan heb ik in elk geval voldoende bij me. Maar de eetwijze went snel en de apps van mijn ‘teamgenoten’ werken als goede herinnering voor het op tijd nemen van tussendoortjes en maaltijden.

Het is opvallend hoe snel je fysiek uitgedaagd wordt om tot het puntje te gaan en elke keer blijkt dat we veel meer kunnen dan we dachten! De 2e zaterdag lopen we al 5km!, met oefeningen tussendoor. Ik ben onder de indruk van mezelf en de meiden. Het is (en blijft) goed om te weten dat de enige manier om jezelf te verbeteren is, er altijd naar te streven om het beter doen dan je denkt te kunnen.  Je blijft bij elke keer sporten de stem van Ziko of Jeremy horen die dat tegen je zegt.

De 2e week van mijn traject is er een drastische verandering in mijn persoonlijke situatie, “daar gaat mijn smallgroup traject…..”. Maar niets is minder waar, dit traject en mijn doelen worden mijn houvast in deze onmogelijk moeilijke periode en ik krijg ontzettend veel steun van mijn ‘teamgenoten’ en trainer Ziko. Het sporten helpt me mijn hoofd te legen en mijn lichaam te ontspannen. Het sporten thuis vereist wat discipline maar door het bodypumpen merk ik dat ik gespierder wordt, mijn armen en benen zijn een stuk steviger en langzaam aan krijg ik weer taille.

judith foto 2

LoreIk weet mezelf, ondanks mijn situatie, staande te houden en laat de koek, snoep, kaas en de chips in de la en grijp ook niet naar de wijn. Ik hou mijn focus. Mijn motto voor het traject:  “I’am not trying to look perfect. I just want to feel better, look great, know I’m healty, and rock any outfit I choose!”.

En na 3 weken, 3.2 kg kwijt, na 7 weken, 7,2 kg kwijt en na 11 weken, jawel 10 kg! Dat had ik zelf niet verwacht. Mijn doelen zijn behaald, maat 40, mijn kleren passen en zitten weer lekker en ik loop weer 5km, ik sport weer! En: “I feel better, look great, I’m healthy and rock my outfits’

Nu begint het vasthouden van deze levenswijze, helemaal met de feestdagen en de onregelmatigheid ligt hier de uitdaging. Maar ‘derde kerstdag’ staat onze voltallige smallgroup bij de bodyfit training dus aan de mindset ligt het niet.

En ik, ik ben blij, blij dat ik aan dit traject ben begonnen en heb volgehouden, blij met en trots op mezelf omdat blijkt dat ik meer kan dan ik zelf denk te kunnen. Dat is mijn motto voor 2018: “Ga door waar je eigenlijk wilt stoppen!”.

Ania van Diepen

ania foto 1

Hallo. Ik ben Ania van Diepen-Rozental , gelukkige vrouw en moeder van 2 gezonde kinderen. Mijn tijd werd benut aan werk en de verzorging van de kinderen, ik was gelukkig maar het voelde niet als 100%gelukkig als ik in de spiegel keek was ik nooit tevreden was in de jaren vele kilo’s  aangekomen maar kwam nooit aan het moment omdat te doorbreken. Via school kwam ik in contact met Jeremy de visser een coach die sport en lifestyle deed dit sprak mij direct aan nu was het mijn moment om mijn visie te veranderen. Samen met 3 andere leuke meiden gingen we aan de bak eten op juiste tijden en 4 uur per week sporten.

ania foto 2

Na iedere weegmomenten werd ik steeds enthousiaster om mijn doel te bereiken. De weegschaal gaf steeds minder aan , maar belangrijker nog ik zag mijn  uiterlijk veranderen maar ook mijn innerlijk. Dankzij Jeremy, Ziko, meiden en de steun van mijn gezin heb ik mijn doel behaald. Ik had mijn streven op -23 kilo gezet maar dat zijn er -20 geworden. Ik kijk nu met een tevreden gezicht in de spiegel voel me energieker en blijf deze vorm van leven doorvoeren dat bevalt me prima. Dit alles had ik niet bereikt zonder Jeremy, Ziko en de meiden, super bedankt voor de leuke en zware lessen. Ik kan nu zeggen een half jaar later, ik ben 100% gelukkig, sportiever en zelfverzekerder!!!